Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с алфа 146 2.0 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с алфа 146 2.0 тс

Днес колеги си спирам до един склад и гася колата за около 5мин.След това не ще да запали,давам на контакт завъртам ключа и нищо нито стартер нищо не се чува,бутнах ме колата и запали и се прибрах в къщи.От какво може да е?,аз си мисля някой кабел или нещо такова ама все пак някой колега да каже да ли се е сблъсквал с такъв проблем

При абсолютно същите симптоми - заминал стартер. Ремонт или нов...
    sigpic
    Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Благодаря за бързия отговор колега
      струва ли си да се прави или друг 2-ра ръка

Comment

Може и само шалтера да е заминал, или пък кабелче нещо... Но без да свалиш стартера няма как да разбереш. А свалиш ли го, по-добре си го ревизирай (четки, втулки, бендикс ако има нужда) и ще знаеш че вече си приключил с този въпрос. А втора ръка не е ясно какъв ще е
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Може да имаш някакви ядове с клемите на акумулатора. При окислени такива, може да не достига необходимото количество ток, за да завърти стартера.
          Казвам го, щото съм го ял този.

Иначе и със стартера на ланчата ми имах подобен проблем, който се появи след смяна на бендикса. Нещеше да върти от време на време, ама го лекувах... носих си винаги с мене един по-масивен гаечен ключ, и като стане така го хлопвах по един път, и се оправяше за няколко месеца. После пак тъй
          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първо си провери кабелите,които отиват към стартера,също така и клемите на акумулатора.Ако не са те вземи един чук или тръба(нещо по-масивно) и удари два три пъти стартера,трябва да завърти.Аз пък не съм поглеждал дали има място да се удари стартера.Ако кабеляците са наред най-вероятно ти е заминала котвата и не може да изхвърли бендикса.Както каза колегата по-горе,ако вземеш стартер втора ръка може да е същия като твоя,така че моето мнение е да си ревизираш този и да си караш.
            Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
            Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Аз го имах същия проблем зимата.Има 1 кутия до акумулатора малка с червено капаче.Представлява мост на плюса от акумолатора.Та въпросната кутия се беше опекла и правеше същия номер като при теб.Може и от нея да е.
              Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
              За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Оказа се стартера,но вече е оправен,че дори пали с доста по-малко въртерне
                цялата работа с частите около 3 часа и гаранция ако има проблем със стартера части и ремонт безплатно
                Last edited by lokara; d.m.y г., 16:05.

Comment

Working...
                X